Sváb becsinált leves
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 csirkeaprólék
- 30 dkg leveszöldség
- 1 cs. petrezselyem zöld
- kisebb hagyma
- (nyáron) 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- (télen) 1 kanál lecsó
- 6-8 szem egész bors
- só ízlés szerint
A hozzávalókat puhára főzzük, majd híg pirospaprikás petrezselyem zöldjével gazdagított rántással berántjuk. Levesbetét: 2 db zsemlét megáztatunk, kinyomjuk, ízesítjük sóval, törött borssal, petrezselyem zöldjével és 2 egész tojással jól összedolgozzuk. Lapos pogácsa formákat készítünk belőle, és bő forró olajban szép pirosra kisütjük.
Ha a leves a rántással felforrt, a pogácsákat is beletesszük és ezzel is felforraljuk.



